150 gram margarin

Okej.

Självdistans, Sanne, självdistans... förra inlägget var bara pinsamt.

Men livet verkar ju bestå av pinsamheter, felstavningar, gräsfläckar och små hål i favorittröjan, så jag kan ju inte gärna radera det. Det får vara kvar, likt en ful souvenir som man sparar bara för att det påminner en om något man kände eller tänkte en gång... jag har många sådana onödiga saker sparade. Fast de är ju inte onödiga. ÄSCH.

Grodorna nere i dammen har börjat visa sig igen. Jag gillar verkligen att sitta på vår uppochnedvända, gulafula och ytterst sparsamt använda kanot, och titta på när de simmar omkring och joddlar för varandra. Det är något väldigt rogivande med dem, även om de aldrig någonsin kommer att kunna mäta sig med den bäver som en gång bodde i deras kvarter. Äsch.

Vart tog den vägen, förresten?
Varför måste allting försvinna?
Varför måste jag vara så feg?
Varför envisas jag med att fråga mig själv det här, och vad värre är - varför skriver jag det här?
Äsch. Saker och ting tenderar ju att lösa sig när det väl kommer till kritan, men efter att i fjorton år ha fått sin vardag schemalagd och ämneskategoriserad känns det onekligen skrämmande att helt plötsligt få fylla sina dagar med vad man vill. (Eller snarare, vad man har råd med. De där volontärsplanerna sket sig kapitalt, till exempel... jag ska bli rik när jag blir stor. Tips på hur man gör, någon?)

Men nu var det ju inte ambivalens och framtidsfobi vi skulle diskutera, ämnet för kvällen var faktiskt grodorna. Ska det vara så svårt att hålla sig till saken, din omkringflamsande kladdkakspundande kvasiestet? Alright, alright, jag ska skärpa mig. LOL (borde jag sluta skriva, lol).

Det är så vackert här ute på gärdet om kvällarna. (Vilken tur att jag skriver det här för min egen skull, för finns det något mer ointressant att läsa än beskrivningar av utsikten från sin trädgård? (Möjligtvis schlagertexter då.)) Det var längesedan nu, men att titta på den zoologiska varietén som dammen och gärdet serverar en molnfri sommarskymning är bland det bästa som finns. NATURTANTFJANTTÖNT AHAHAHA, peka och skratta! Hrrm. Håll tonen i ditt berättande, Sanne. Naturbeskrivningar ska vara poetiska och lågmälda. Versaler är ekvivalent med dödsstraff.

Jag tror jag gillar dem för att de får mig att tänka på glasburkar med draksalamandrar och hemmagjorda fiskespön.
Grodorna, alltså.
Det blev som vanligt inget sammanhang i de här osorterade orden.
Men det var väl inte meningen heller.

antirubrik

Jag har alltid känt en mer eller mindre intensiv aversion gentemot linjaler. Med undantag från den gula, fina zoo-linjalen jag hade på lågstadiet (den är sönder nu! "Allt jag gillar upphör"... lol) så har jag alltid reagerat med motvilja så fort jag sett en: det känns som att de möter min blick när de ligger där på bordet (/i lådan/på golvet/under sängen/i mikron) och genom sin blotta existens hånfullt säger till mig att allt jag tror är rätt egentligen är fel, och att den enda riktiga, objektiva sanningen finns hos deras kallsinniga, kompromisslösa millimetermarkeringar. Ingen plats för fantasi eller kreativitet här inte, rätt ska vara rätt din flummiga kvasiestet till rödtott!

Ordning och reda har alltdig gjort mig nervös. Och irriterad.

För det finns ju så många olika sätt att mäta världen på. Det finns så många etiketter att sätta på varenda liten företeelse, varenda liten tanke, att behovet av etiketter tycks en löjligt bara man tänker på det. Att placera in saker i fack är ännu en sak som gör mig nevös. Och irriterad.

Jag skulle sälja en kjol på Tradera förra veckan. För att kunna lägga upp en annons måste man välja från en lista vilken typ av vara den gäller, till exempel "Leksaker, LEGO". Jag klickar mig fram till "kläder", tänker att det borde finnas alternativ som jeans, tröjor och kjolar. Vilket det visar sig finnas - men strikt indelat i herr- och dam-kategorier.

Som att det skulle spela någon som helst roll!

Jag medger att det är en fånigt i-landsproblem att irritera sig på.
Men jag är fånig, och i högsta grad en bortskämd, förtappad, och depraverad i-landsmänniska.
Så i och med ovanstående bortförklaring är jag mig i min fulla rätt att bli ledsen över att ett av världens mest jämställda länder fortfarande utövar segregation mellan könen, även om det sker på en sketen auktionssida.

Varför får jag som tjej inte köpa en bandtröja?
Vad hindrar en kille från att lägga bud på min kjol?
Varför beskriver ett otal försäljare alla sina små rosa tröjor med ord som "för lilltjejen!" eller "till prinsessan"?
När upptäcktes genen som gör att uteslutande killar vill leka med tuffa superhjältar och tjejer uteslutande med söta djur (gå till ett McDonalds och kika på deras Happy Meal-affischer, så förstår ni vad jag menar)?

Jag ska bli en kjolbärande krigarprinsessa i blänkande rustning när jag blir stor. Se där, äntligen ett yrke! Jag kommer ägna mina dagar åt att riva bort alla etiketter kategorier rubriker fack jag får syn på med mina superman-ögon, och ersätta dem med något fånigt men uppmuntande som glada busschaufförer, My Little Ponies med pansarvästar, blonda dockor med lasersvärd i plast, självlysande stjärnor att sätta upp ovanför sängen med häftamassa som kommer lämna fulafina märken efter sig när man plockar ner dem...

... och du milde Jeremia vilket löjligt inlägg. Men så är jag ju rätt löjlig också. Orsak och verkan, du vet.


katthår är rikt på protein, har jag hört

Då nålen på min kreativitetsmätare i vanlig ordning ligger ungefär i höjd med Marianergraven, så vill jag dela med mig av ett knippe ord från en människa som tycks vara ghord av dem. Ord, alltså, och då menar jag närmast bokstyavligt. Jag förstår verkligen inte hur den udnerbara karlsloken lyckas. Molkom langar, dagens rapport från Emil Jensen:



"Hippies


Vi lyckades aldrig riktigt som hippies, jag och Kerstin. Vi ville så gärna.

Vi fick tvillingar första året vi bodde på Vårtgård. Vi var ganska missnöjda med Vårtgård som namn, det låg liksom inte bra i munnen. Vi tänkte namnet på gården som en hyllning till amningen som fenomen, men det kändes konstruerat och vi skämdes lite när vi sa det till våra andra hippievänner som bodde i närheten; på sina Lustgård, Lovetorp och Glädjehuset och allt vad det hette. Alla tyckte att Vårtgård lät lite obehagligt. "Men tanken är fin" sa dom. Och det levde vi på länge, vi ville så gärna bli accepterade.

Ännu svårare blev det när vi skulle ge namn på tvillingpojkarna. Vi kom inte på några egna hippienamn. Är Sten ett hippienamn? Man tänker ju inte att det är det, men det borde ju rimligen vara det. Sun, Sky, River, Månstråle, Glänta. Och så Sten. Samma valör. För att inte tala om Stig. Det är ju egentligen det optimala hippienamnet. Lite anti-urbant, lite gåtfullt, lite 'på väg'. Det är jävligt gata fast i skogen så att säga. Men när vi döpte dom till Sten och Stig förlorade vi många av våra vänner i grannskapet. "Vi vill ju inte att Snövit ska snubbla på Sten" skojade Ulla, Snövits morsa. "Ja, men du då?" var det enda jag fick ur mig. Svårt att vara witty i stridens hetta.

Likadant med drogerna. Eftersom Kerstin, min fru (ja, vi hade ju dessutom gift oss innan vi blev hippies, det var ju inte heller så populärt, men vad skulle vi göra? Skilja oss?) inte tålde cannabis, började vi med amfetamin istället - något måste man ju ta. Men även det gjorde oss lite udda och utfrysta i grannskapet. När dom andra låg och slögarvade efter en braja, skjöt vi amfetamin för allt vad tygen höll och kutade runt i skogen, lite stirriga och aggressiva. Vi gav inte det sköna och mysiga intryck vi så gärna ville.

Kerstin var också allergisk mot linser, baljväxter och sojaprotein, vilket gjorde att vi mest käkade hamburgare och pommes. Ingen kom på middag hos oss och ingen bjöd oss heller på middag.

Sten och Stig växte upp till skolåldern och eftersom dom inte var välkomna i byns kollektiv-skola blev vi tvungna att skicka dom på internatskola. Deras mörkblåa skoluniformer utlöste ett ramaskri i byn. Men både Sten och Stig hade ju blivit bra på att slåss av alla förnedringslekar i internatskolan och kunde därför ganska lätt slå ner de jämnåriga som retades. Och deras pacifistiska föräldrar också för den delen. Det var inte utan att vi blev lite stolta när våra sjuåringar hade lyckats spöa ett helt gäng vuxna skäggvargar på väg från skolbussen. Men det erkände vi förstås inte, vi var ju hippies.

Men en sak värmer hjärtat när jag tänker på det. Och det är att ingen nånsin bad oss flytta därifrån trots våra misslyckanden. Det är ändå ett tecken på uppskattning, vi fick hela tiden en andra chans. Fast kanske var det för att jag och Kerstin var dom enda i byn som hade egna kärnvapen."



www.emiljensen.se

(Jag blir så glad)


(fragment, eller något helt annat, rubriker är överskattade)

(Det här inlägget kommer att skrivas helt inom parentes. Varför?, undrar genast den kroniskt nyfikne och kliar sig i sitt stripiga hår med de av pommes frites flottiga fingrarna. Jo serru, enkom av den anledningen att jag egentligen inte har något väsentligt att säga. Alls. Överhuvudtaget. Som att den här bloggen är späckat med väsentligheter i övrigt! Nåja. Jag känner ett trängande behov av att få en liten ventil för det där rödskimrande, spinnande luddet i magtrakterna, som genereras av förestående spelningar (Thåström! Åh. Och overallviruoserna i Äggzkülls, icke att förglömma), funktionärshelg i Arvika, tiokort på badhuset och, i sinom tid, Ferguson i Karlstad. Lägg till detta en vacker stjärnhimmel, en nyinköpt Cosa Nostra-skiva samt en kopp Twinings Earl Grey, och du får något som måhända inte är perfektion men banne mig inte långt därifrån.

Jag tror jag mitt liv har surrealistiska drag, i den bemärkelsen att jag inte riktigt förstår mig på hur det hänger ihop. Det är besynnerligt, men åtminstone merparten av tiden väldigt trevligt. Nu ska jag exempelvis skriva en historiauppsats till imorgon, samtidigt som jag sover och packar inför helgen. Tjarå!)


ANEKDOT!

Idag (ÅH NEJ! INTE EN DAGBOKSBLOGG!) har jag (HON TÄNKER GÖRA DET, HON TÄNKER GÖRA DET!) fått använda en (TRÅKTRÅKTRÅK (jag är inte mentalt efterbliven eller tudelad (vilket det visserligen känns som, ibland (och ska man följa den gamle Descartes tes om att ingenting uppstår ur intet, och jag inte har fått för mig att mitt sinne är tudelat tack vare någon kommentar från någon annan (tro det eller ej), så kan man ju faktiskt dra slutsatsen att min tanke om tudelning måste vara lika verklig som min faktsika tudelning (nu håller ju Descartes argumentation inte alls i det långa loppet, men lol på det (filosofi är ett intressant ämne, och lärarens kommentarer om att spika upp treåringar på väggen (eller hans konstateranden att "den här pennan skulle lika gärna kunna vara en gorilla" och dylikt) är en mycket bidragande faktor till det)))(hur många parenteser ska det vara? Någon som räknar? Nej, trodde väl inte det))))))) jag hyser bara en stark motvilja mot allt som likanr dagboksbloggeri) fördom som smörgåspålägg, och tvingats svälja mackan hel.
Det var en mycket angenäm upplevelse, faktiskt.

Underteckand samt ytterligare fyra kvasiesteter (nåja) har fått i uppdrag att ta fotografierna till fordonsprogrammets monter, som de ska ha på den förestående skolmässan. Komiken i detta ligger inte bara i vad som hände idag, utan började redan igår...

Vi skulle till Nobelgymnasiet, skolan där fordonsprogrammet huserar. "Tillsammans med bensinsnortande, wunderbaumdoftande, skäggstubbiga kepsfetischister till snusare", tänkte vi fördomsfullt - och ack, så rätt vi fick! Det första vi såg, när den trevligt nördiga läraren som skulle förklara beställningen för oss ledde oss genom korridorerna, var nämligen exakta avbildningar av de stereotyper vi målat upp för vår inre syn. Fantastiskt! De såg väldigt misstänksamt på vår grupp (troligtvis tack vare den med deras mått mätt chockartat höga koncentrationen av kjolar, nitbälten, gubbkepsar och bandtröjor), och smackade avvaktande på sina korvbröd.

Läraren var kär i en lastbil och vi spånade fram en bildserieidé innefattandes leksaksbilar, joysticks och diverse bildelar. Sistnämnda var vi, efter månget äventyr för att hitta dit, ute på en obskyr skrot för att hämta idag.

Tre mediatjejer kliver in på en skrotfirma, ler glatt och ber att få låna bildelar. Som de måste ha skrattat åt oss, gubbarna, när vi gått därifrån! Men nåväl, stället vi först stannar till på har inga däck, så vi traskar vidare till ett däcklager något hundratal meter längre bort.

(det är nu det händer)
(nu brer jag mackan, alltså)

Där blir vi mottagna av de i särklass snällaste människorna jag träffat på väldigt, väldigt länge. Sådana där som man vill gifta sig med på stört, eller åtminstone bjuda på nybakta kanelbullar och glass, eller bara ha i en liten genomskinlig kula som man kunde ta fram och titta på när man behöver uppmuntran. Som Kjell Höglund, ungefär. De rusar genast upp för att hämta oss ett däck, och när vi frågar om de har ett med en fälg på rotar de fram en fälg och drar igång en stor maskin för att sätta fast den på ett däck. Under tiden vill de andra i personalen bjuda oss på dricka. När däcket till sist är färdigt bär de naturligtvis ut det till vår bil åt oss, och närmast sjunger "hej då" när vi åker därifrån.

Åh.

Vi konstaterade att vårt besök verkade göra mekanikersnällisarnas dag. De gjorde i alla fall garaterat min. Inget säger det som onomatopoesi: aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaawiiiiiiiiiiimiaoiouuuuu!


(Låt oss glömma att det här är en dagboksblogg. Jag avskyr dagboksbloggar. Låt oss kalla det för en... anekdot. Ja. Det rullar bättre på tungan. Synd att det inte innehåller något r, för då hade det låtit fint på skånska.)

("Anekdot" är visserligen ett väldigt fint ord ändå. Det borde finnas ett bra band som heter så. De skulle komma från Överkalix, spela melankolisk visa med inslag av Säkert!-pop, bestå av två tjejer och tre killar, alla iklädda kläder som förde tankarna till gröna vågen. Deras låtar skulle heta saker i stil med "Skymningssol", "Svart fantasi" och "Maskrosbarn")

RSS 2.0